Ludwig Hiedler

Het wijnhuis Hiedler

Het wijnhuis Hiedler is een familiebedrijf dat al sinds 1856 wijn maakt in het Kamptal, een wijnstreek in Oostenrijk. Het bedrijf wordt tegenwoordig geleid door Ludwig Hiedler, de zesde generatie van de familie.

Hiedler is een pionier in de biologische wijnbouw en maakt al sinds 1981 biologische wijnen. Het bedrijf is een van de meest gerenommeerde biologische wijnhuizen ter wereld en heeft al vele prijzen gewonnen voor zijn wijnen.

De wijnen van Hiedler worden gemaakt van lokale druivenrassen, zoals Grüner Veltliner, Riesling en Chardonnay. De wijnen zijn krachtig en aromatisch, met een goede zuurgraad en een lange afdronk.

Hiedler is een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Oostenrijk en zijn wijnen worden over de hele wereld geëxporteerd.

De wijngaarden

De wijngaarden van Hiedler liggen in het Kamptal, een wijnstreek in Oostenrijk. Het Kamptal is een vruchtbare vallei met een mild klimaat, ideaal voor de wijnbouw. De wijngaarden van Hiedler liggen op verschillende hoogten en op verschillende bodems, waardoor een grote verscheidenheid aan wijnen kan worden gemaakt.

De wijnen
De wijnen van Hiedler worden gemaakt van lokale druivenrassen, zoals Grüner Veltliner, Riesling en Chardonnay. De wijnen zijn krachtig en aromatisch, met een goede zuurgraad en een lange afdronk.

Hier zijn enkele van de meest populaire wijnen van Hiedler:
Grüner Veltliner Löss: Een frisse en fruitige witte wijn met een minerale toets. Riesling Loibner Berg: Een elegante witte wijn met een bloemige geur en een lange afdronk.

Chardonnay Ried Gaisberg: Een volle witte wijn met een romige structuur en een boterachtige smaak.

De wijnkelder
De wijnkelder van Hiedler is een modern gebouw met een traditionele uitstraling. De kelder is uitgerust met de nieuwste technologieën, zodat de wijnen op de best mogelijke manier kunnen worden bewaard en gerijpt.

De degustatieruimte
Het wijnhuis Hiedler heeft een degustatieruimte waar bezoekers de wijnen van het huis kunnen proeven. De degustatieruimte is modern ingericht en biedt een prachtig uitzicht op de wijngaarden.

Het wijnhuis Hiedler is een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in Oostenrijk. Het bedrijf maakt al sinds 1856 biologische wijnen van lokale druivenrassen. De wijnen van Hiedler zijn krachtig en aromatisch, met een goede zuurgraad en een lange afdronk.