Le Contesse

Le Contesse is een Italiaans wijnhuis dat is gevestigd in Conegliano Valdobbiadene, een gebied in de Veneto dat bekend staat om zijn Prosecco. Het bedrijf werd opgericht in 1976 door de familie Bonotto en is nu een van de grootste producenten van Prosecco in de wereld.

Le Contesse produceert een breed scala aan wijnen, van droge tot zoete Prosecco, tot rode wijnen. De wijnen worden gemaakt van druiven die zijn verbouwd in de wijngaarden van het bedrijf, die zich uitstrekken over een oppervlakte van 155 hectare. De wijngaarden liggen op verschillende hoogtes en op verschillende bodems, waardoor een grote verscheidenheid aan wijnen kan worden gemaakt.

Le Contesse is een van de meest innovatieve wijnhuizen in de wereld van Prosecco. Het bedrijf heeft een eigen ‘cantina’, een moderne kelder die is uitgerust met de nieuwste technologieën. De wijnen worden gemaakt volgens traditionele methoden, maar Le Contesse maakt ook gebruik van nieuwe technieken om de kwaliteit van zijn wijnen te verbeteren.

Le Contesse is een van de meest succesvolle wijnhuizen in de wereld van Prosecco. De wijnen worden geëxporteerd naar meer dan 50 landen en hebben al vele prijzen gewonnen. Le Contesse is een toonaangevende wijnproducent die zich inzet voor het maken van hoogwaardige Prosecco.

Hier zijn enkele van de meest populaire wijnen van Le Contesse:

  • Prosecco Brut: Een droge Prosecco met een frisse en fruitige smaak.

  • Prosecco Rosé Millesimato: Een rosé Prosecco met een delicate smaak en een fruitige geur.

  • Prosecco Extra Dry: Een halfdroge Prosecco met een volle smaak.

  • Cabernet Franc: Een volle rode wijn met een fruitige smaak en een lange afdronk.

  • Merlot: Een zachte rode wijn met een bloemige geur en een volle smaak.

  • Pinot Noir: Een lichte wijn met een fruitige smaak en een elegante afdronk.

  • Pinot Grigio: Helder strogeel, in de geur appels en perziken, bloemen, vlierbessen en iets van ‘sambuca’. In de smaak sappig, harmonisch, fruitig droog en goede structuur.

Le Contesse is een wijnhuis met een lange geschiedenis en een sterke traditie. Het bedrijf is een van de meest succesvolle wijnproducenten in de wereld van Prosecco en maakt hoogwaardige wijnen die over de hele wereld worden gewaardeerd.