Bodega Azabache

Bodega Azabache is een wijnmakerij in Aldeanueva de Ebro, Spanje. Het werd opgericht in 1956 door een groep wijnbouwers die besloten om samen te werken om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. De wijnmakerij heeft 502 hectare wijngaarden, verdeeld over verschillende wijngaarden in de Rioja Alta-regio. De wijngaarden zijn geplant met een verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder Tempranillo, Garnacha, Mazuelo en Graciano.

Bodega Azabache produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode wijnen, witte wijnen en rosé wijnen. De wijnen van Bodega Azabache worden gemaakt volgens traditionele methoden en zijn bekend om hun hoge kwaliteit. De wijnen worden geëxporteerd naar meer dan 50 landen over de hele wereld.

Hier zijn enkele van de meest populaire wijnen van Bodega Azabache:

  • Azabache Crianza: Een rode wijn die gemaakt is van Tempranillo, Garnacha en Mazuelo druiven. De wijn heeft een rijpe smaak met aroma’s van kersen, pruimen en vanille.
  • Azabache Reserva: Een rode wijn die gemaakt is van Tempranillo, Garnacha en Mazuelo druiven. De wijn heeft een complexe smaak met aroma’s van kersen, pruimen, vanille en cederhout.
  • Azabache Gran Reserva: Een rode wijn die gemaakt is van Tempranillo, Garnacha en Mazuelo druiven. De wijn heeft een krachtige smaak met aroma’s van kersen, pruimen, vanille, cederhout en cacao.
  • Azabache Blanco: Een witte wijn die gemaakt is van Viura druiven. De wijn heeft een frisse smaak met aroma’s van citrusvruchten, acacia en bloemen.
  • Azabache Rosé: Een rosé wijn die gemaakt is van Garnacha druiven. De wijn heeft een fruitige smaak met aroma’s van aardbeien, frambozen en rozen.

Bodega Azabache is een wijnmakerij met een lange geschiedenis en een sterke traditie. Het bedrijf is een van de meest gerenommeerde wijnproducenten in de Rioja Alta-regio en maakt hoogwaardige wijnen die over de hele wereld worden gewaardeerd.